Merita incercata!
.............
INGREDIENTELE
Pentru blat iti trebuie :
.................
6 albusuri
200 grame zahar
200 grame nuca macinata
3 linguri faina
1 praf de copt
***
pentru crema iti trebuie:
................
10 linguri de zahar
220 grame unt
200 g nuca
200 g ciocolata neagra
5 linguri ulei
6 galbenusurile ramasa de la blat
***
Pentru blat pregatesti asa:
Separi ouale.Bati albusurile spuma,adaugi nuca macinata,zaharul faina si praful de copt.Dupa ce coci blatul torni peste el asa fierbinte 200 g ciocolata alba razalita
sau topita(cu 3 linguri ulei)...eu am ales varianta de razalita peste blatul fierbinte.Se da la rece.
Pentru crema pregatesti asa:
Caramelizezi 5 linguri de zahar si adaugi untul.Adaugi apoi galbenusurile frecate cu celelate 5 linguri de zahar si nuca zdrobita marunt.Amesteci crema si o pui la fiert pina se ingroase si apoi se lasa la rece.Se intinde peste blatul cu ciocolata alba,peste care torni ciocolata neagra topita cu cele 5 linguri ulei(eu am ales varianta frisca peste crema si pot sa va spun ca e super buna si o voi avea mereu in carnetelul meu de prajituri)
ENJOY!