Am prestat acest tort minunat prin primavara cred.
Azi cautind pe blog tortul sah,am observar ca nu-i postasem inca reteta.:)
IATA-L
Un tort foarte racoritor si delicios!
O felie primita in dar :)
Ingrediente
* Blat: * 4 oua
* 200 g faina
* 100 g zahar
* 100 g unt
* 100 ml lapte
* 50 g cacao
* 10 g praf de copt
* Crema cioco :
* 180 g ciocolata
* 300 ml frisca
* 10 g gelatina
* Crema iaurt:
* 370 g iaurt
* 10 g gelatina
* 4 linguri zahar
* 250 ml frisca
* Glazura:
* 100 g ciocolata neagra
* 50 ml lapte
* 25 g unt
* Blat: * 4 oua
* 200 g faina
* 100 g zahar
* 100 g unt
* 100 ml lapte
* 50 g cacao
* 10 g praf de copt
* Crema cioco :
* 180 g ciocolata
* 300 ml frisca
* 10 g gelatina
* Crema iaurt:
* 370 g iaurt
* 10 g gelatina
* 4 linguri zahar
* 250 ml frisca
* Glazura:
* 100 g ciocolata neagra
* 50 ml lapte
* 25 g unt
Glazura:Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.
Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.
Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.
****
Mod de preparare
Blat:Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.
Mod de preparare
Blat:Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.
Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt.
Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.
Crema ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.
Crema iaurt:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.
Asamblare:Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.
Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.
Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau peste noapte la frigider
Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.
Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau peste noapte la frigider
recipy by andreea-georgiana
Super reteta si aranjament. Multumim pentru reteta.
RăspundețiȘtergereSuper tortuletul. O felie foarte apetisanta.
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!!... Nu am incercat niciodata acest blat sah... Poate am sa ma incumet si eu....odata....
RăspundețiȘtergereImi place cum arata , nu am imceract niciodata tort "sah" .
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos.Merita sa-l incercati ca este foarte gustos si racoritor.Va doresc o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereapoi nu pot decat sa-l laud !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereParadis ma bucur ca l-ai incercat :) sper ca v-a placut :) sa va fie de bine :*:*:*
RăspundețiȘtergereMultumesc pansy.
RăspundețiȘtergereAndreea,multumesc frumos.Foarte bun .Am incercat sa-ti scriu la tine pe blog,dar mergea foarte slow si abia ca se incarca pagina.
RăspundețiȘtergereArata supeer! Si gustul cred ca este pe masura!! pup
RăspundețiȘtergereMersi de vizita,foarte fainut interiorul la fel si exteriorul,tortuletului
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor! Va doresc o saptamina frumoasa.
RăspundețiȘtergere