21 decembrie 2010

Prajitura turnata cu brinza



recipe by Alexa


Ingrediente:


Pentru foaie:
***
3 oua
14 linguri apa
14 linguri ulei
14 linguri zahar
16 linguri faina
1 praf de copt
stins in suc de lamaie
*******
Pentru umplutura:
***
600 gr branza de vaci
150 gr zahar fin
4 oua
zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie

Batem ouale bine cu mixerul la viteza mare, apoi adaugam pe rand:
apa, uleiul, zaharul, faina si la final praful de copt stins in zeama de lamaie.
Ingredientele se pun exact in aceasta ordine.

Ungem tava cu putin ulei punem jumatate din cantitatea de aluat si dam la foc iute cca 5 minute ca sa prinda repede pojghita deasupra.

Intre timp branza cu ouale, zaharul, praful de budinca si un plic de zahar vanilinat se mizeaza bine pana devin o crema pufoasa.
Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, punem intreaga compozitie de branza si apoi incet turnam restul de aluat deasupra branzei, pentru a o acoperii in intregime.
Se baga din nou la cuptor de aceasta data la foc mic pentru 30-40 de min pana se rumeneste frumos. Cand este gata se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Enjoy!

4 comentarii:

  1. Delicioasa prajitura cu branza, imi place tare mult... si cu capsuniiii, yummy:)

    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow ..trebuie sa fie tare buna! Imi plac dulciurile cu branza...deci salvez si eu reteta ta.
    Sarbatori Fericite!
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc un Craciun Binecuvantat alaturi de cei dragi iar Anul Nou sa iti aduca multa sanatate, fericire si impliniri!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !