21 septembrie 2010

Prajitura de ciocolata cu crema ganache


Ingredientele pentru blat:

200 gr ciocolata neagra(sau de lapte)
125 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
4 oua
4 linguri de faina

Se topeste untul si ciocolata impreuna, pe foc, apoi se adauga galbenusurile frecate, se adauga faina amestecata cu zaharul si la urma albusurile batute cu un varf de cutit de sare.
Albusurile se amesteca foarte usor in compozitie.
Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 25 de minute la 200 grade C /400 f

Ingredientele pentru crema ganache:

300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte,jumate amaruie)
300ml frisca lichida,1 lingura cu unt

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la baia de abur,dupa care se lasa la rece 5 ore.

Se bate cu mixerul pina rezulta o crema pufoasa.

Se adauga lingura de unt si esenta de migdale.Se umple tortul.

Se da la frigider 2 ore,dupa care se .. :)
simpla,ciocolatoasa si gustoasa.


enjoy!

11 comentarii:

  1. Ce frumos arata fideaua cu fructele de mare.Chiar am sa incerc si eu reteta ta.Felicitari.Silvia

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Silvia.Ma bucur ca-ti place.Sper sa o incerci reteta de fidea,ca e tare yammy.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un deliciu prajitura ta si arata super,yammy,yammy!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata prajitura ta.. merita incercata... trebuie sa fie delicioasa...

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabriela,Felis,va multumesc pentru complimente.Intra-adevar e atit de usoara cit si delicioasa.Va doresc o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca e vorba de ciocolata, ma inscriu si eu la o feliuta! Arata betonisim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm cum arata...delicioasa!Iti doresc o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Petite,cu mare placere.Si eu ma declar 100% dependenta de cioco.O zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce bine arata, o sa incerc si eu reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. cu placere Stefan.Abia astept sa vad cum ti-a placut.O zi faina1.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !