Acest tort l-am prestat pentru cunata-mea.Felicitari pentru graduare!!
PENTRU ZAHAR CARAMELIZAT
1 CANA DE ZAHAR
Topim la foc mic intr-o cratita o cana de zahar pina devine culoarea armania.
Plimbam zaharul asa incit sa acoperim bine pereti cratitei...
Se bat bine la mixer dupa care adaugam laptele rece.
Lasam la rece.
CREMA de zahar ars
6 oua
160 grame zahar
2 plicuri zahar vaniliat
800 ml lapte
Intr-un vas se bate ouale,zaharu si vanilia
Intr-un vas se bate ouale,zaharu si vanilia
Se bat bine la mixer dupa care adaugam laptele rece.
RETETA DE BLAT
8 oua separate,10 linguri zahar,11 linguri faina.
Albusurile se bat cu zaharul bine pina devine compozitia teapana.
Am adaugat galbenusurile si faina in ploaie:)
Amestecam usor pina se incorporeaza toata fainaCompozitia lichida de oua se adauga in oala cu zaharul caramelizat.
Se adauga deasupra peste lichid compozitia de pandispan.
Se niveleaza blatul deasupra foarte incet pina arata cam asa:
Se introduce la cuptorul bine incalzit dinainte 180gr/350 F pentru circa 50 minute.
Amestecam usor pina se incorporeaza toata fainaCompozitia lichida de oua se adauga in oala cu zaharul caramelizat.
Se adauga deasupra peste lichid compozitia de pandispan.
Se niveleaza blatul deasupra foarte incet pina arata cam asa:
Se introduce la cuptorul bine incalzit dinainte 180gr/350 F pentru circa 50 minute.