- recipe by Salmida
- INGREDIENTE:
- 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri apa, 1 lingurita praf de copt, 9-10 linguri de faina, 2 lingurite zeama de lamaie, coaja rasa de citrice, zahar vanilat, esente, cacao ...
MOD DE PREPARARE:
Se separa albusurile si se bat spuma tare.- Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare.
- Se lasa cateva minute sase raceasca si se adauga zeama de lamaie.
- Se bate iar albusul pana se intareste.
- Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
- Ingredientele se adauga treptat batand albusul tot timpul.
- Se toarna compozitia in forma sau in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina; sau se poate folosi hartie de copt.
- Se pot opri cateva linguri din compozitie in care se adauga cacao (la 4 linguri compozitie - 1 lingura rasa cacao) si se toarna deasupra amestecand usor la suprafata.
- Se coace la 180-200gr C timp de 45-50 minute in functie de cuptor...poate mai mult...poate mai putin,incercam cu scobitoarea...dar pe cat pozibil sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii.
"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist" AL. O. TEODOREANU
eu te astept cu idei ca sa m pot inspira de la tine :-))
RăspundețiȘtergereDespre piftie/racituri musai sa scada bine apa la fiert si sa ii faci proba ca sa vezi dc se incheaga sau nu (asta prima oara ca pe urma ai sa vezi ca merge ca pe banda o sa fii experta si iti cam dai seama din ochi daca supa obtinuta e ok sau nu ).
Spor la treaba !