recipe by Bolo(Silvia)culinar.ro
Bolo spune.... Avem nevoie de:
1 cutie frisca de 500 ml,1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g,1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat),100 g ciocolata menaj(amaruie)
forma de cake pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba
Diverse:
-un ibric pentru topit ciocolata pe Bain-Marie-o ,cratita pentru Bain-Marie-hartie de copt-o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fashii subtiri pe hartia de copt-folie transparenta pentru imbracat forma de ckek
Sa purcedem:
Intr-un castron se goleste laptele condensat,se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste.
Il lasam la racit,intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit,taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de kek,iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula,apoi netezim cu o spatula(dar numai daca avem chef)si punem fasiile la congelator,orizontale.
Batem frisca intr-un castron
Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta,intai cu mixerul,apoi cu o spatula.Am gustat,nu era exagerat de dulce,era numai bine.Scoatem tava de ckek de la congelator si o imbracam cu folie transparenta.
Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.In tava de kek turnam un pic de crema,apoi punem o foaie de ciocolata deasupra.
Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie.Nu conteaza daca se rupe,sau daca nu va ies foile egale ca la tort,ca nu e tort.E bine oricum.
Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta
Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata.
am servit-o cu cirese,fructe proaspete,bilute colorate.
si portia mea :).
rezultatu.
enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !