18 aprilie 2009

CORNULETE IN DOUA CULORI



recipe by Angelique
INGREDIENTELE

1kg.faina,4 ouo,300 ml lapte ,200 ml ulei , 1 praf de copt , drojdie, 5 linguri de zahar ,un strop de sare ,3 linguri cacao si 2 linguri ulei

PENTRU SIROP
avem nevoie de 225 ml apa si 450 g zahar

Se pune la dospit drojdia cu putin zahar ,lapte caldut si o lingura de faina,se amesteca bine si se lasa 10 min sa dospeasca,
intre timp amestecam ouale cu sarea laptele si uleiul,adaugam praful de copt si zaharul punem drojdia si incepem sa adaugam faina, avem nevoie de un aluat asemanator celui de cozonac,asa ca daca nu trebuie nu punem toata faina,lasam aluatul sa dospeasca dupa ce l-am framantat circa 20 minute,dupa care il impartim in doua parti egale,in una punem putina coaja de lamiie iar in cealalta punem cele 3 linguri de cacao amestecate cu cele 2 linguri de ulei, framantam ca sa se amestece totul bine si le lasam din nou la dospit 30 min.
Fiecare parte se imparte din nou in 8 parti egale, avand la sfarsit 8 bucati de aluat negre si 8 albe,se i-a o bucata de aluat alba se intinde rotunda se lasa de o parte se i-a o bucata neagra se intinde de aceasi dimensiune ca cea alba

se taie in 8 parti egale

se pun una peste alta cele 2 placinte cam asa


sau asa si se intoarce pe partea cealalta.:)

pentrut a forma cornuletele,

se pot umple cu dulceata ,nuci,ciocolata,cornuletele se pun in cuptor ,eu le-am facut la 180 grade si in maxim 18 min. erau gata coapte.In timp ce dospeste aluatul se fierbe apa cu zaharul se lasa la racit,iar cand scotem cornuletele calde din cuptor le trecem repede prin sirop .Dupa cum se vede si in poza se pot face cornulete negre cu dungi albe sau albe cu dungi negre

le scoatem din sirop,si le asezam pe farfurie/platou.

ENJOY!

41 de comentarii:

  1. Va urez ca sfintele sarbatori sa le petreceti alaturi de cei dragi in pace, credinta dragoste si bucurie!
    Paste fericit!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristos a inviat! foarte bune cornulete. Am si eu reteta! Nu le-am mai facut de mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. ciao Paradis -tocmai azi cand te cautam ca sa iti spun ca mi-am facut un blog te-am gasit cu cornuletele mele pe masa! ma bucur ca le-ai pregatit si te astept sa ma vizitezi ,pana una alta imi permit sa te pun la bloguri preferate!
    pe mine ma gasesti http://ilmenudiangela.wordpress.com/
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc frumos.Cornuletele sint the best.Le-am facut de multe ori,si sint delicoase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hi Angelique.Bine ai venit pe blogul meu si tocmai pe masa cu cornuletele reteta ta care este the best ever.Saptamana aceasta cind ma intorc acasa,o sa te adaug si eu pe pagina mea,ca acu iti scriu de pe cellular:).Te pup,si o sa te vizitez,cind revin.O zi cu soare:).

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, te invitam la superconcurs pe bucataras: premul 1 - cintar de bucatarie Tefal, premiul 2 - trusa unghii Panasonic, premiul 3 - storcator citrice Philips!

    RăspundețiȘtergere
  7. spune-mi te rog ai uns tava cu ceva inainte sa le pui in tava ? multam

    RăspundețiȘtergere
  8. Ninia,da tavile le-am spreyat cu unt lichid.Daca le prestez,succes(sint the best).te pup.o zi cu mult soare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bucataras,am sa te vizitem simbata cind sosesc acasa.Multumesc de info.sper sa cistig si eu de data asta...of course ca glumesc.SUCCES la toate.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cornulete sunt foarte bune.Impreuna cu mama,le fac cam o data pe luna.Doar ca inainte sa fie aproape framantat,impartim aluatul in doua si in unul punem cacao.In plus,dupa ce le scoatem din siropul de zahar,le dam si prin nuca de cocos.Sunt si mai bune:)..Felicitari pentru blog.Am vazut o multime de retete interesante.O sa le incerc:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Ada pentru trucul cu nuca de cocos.Next time o sa incerc asa,ca sint fun cornulete in 2 culori.Bine ai venit pe casuta mea,si ma bucur ca-ti plac retetele mele.Succes,si un weekend placut.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte faina reteta:D vreau sa o incerc si eu......
    dar am o intrebare....cata drojdie? un cubulet? si dak pun in tava hartie de copt?
    iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Anya.La un kg de faina adaug 50 grame drojdie proaspata,sau 20 grame(2 linguri)drojdie uscata.In tava poti sa pui si hirtie,numai sa o ungi bine cu unt sau ulei.Sper ca ti-am fost de ajutor:).o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  14. am facut azi cornulete in doua culori...si cum e a doua oara cand fac prajitura in viata mea:D nimeni nu mi a dat sperante ca o sa iasa ceva....in schimb...urmand exact reteta ta cornuletele au iesit absolut perfecte....si foarte bune....acuma toata lumea imi cere reteta:->...le am dat linkul tau.....mersi mult de tot >:D<
    o seara faina!:*

    RăspundețiȘtergere
  15. eu am pus pe langa lamaia rasa si 2 portocale rase....si in aluat am pus si 2 vanilii si in sirop am pus zeama de la o portocala....:D:*

    RăspundețiȘtergere
  16. Oly,mi-ai facut ziua de azi fericită.Ma bucur ca cei din jur te apreciaza pentru munca depusă....ca doamne nu este o reteta simplă,si pentru asta te felicit.Sarbatori fericite,merry christmas!

    RăspundețiȘtergere
  17. de unde stiu cata faina sa pun,ca nu am mai facut nici cozonac.cum imi dau seama?zicea o prietena ca daca pun o lingura de untura ies mai pufoase,oare asa sa fie?

    RăspundețiȘtergere
  18. Diana,scrie in reteta ca ai nevoie de 1 kg faina.De untura nu stiu ce sa-ti spun;eu folosesc unt ca untura originala nu gasesc la noi.Sper sa le incerci ca sint foarte gustoase.O zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu dupa ce le dau prin sirop si aproape se intareste siropul pe coernulete le trec prin nuca macinata sau nuca de cocos...sunt mai aspectoase.

    RăspundețiȘtergere
  20. buna , cam cate ies , pt ca arata fffoarte bine .

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Ela.Dintr-o portie rezulta circa 64 bucati de cornulete.

    RăspundețiȘtergere
  22. Răspunsuri
    1. La 1 kg de faina ai nevoie de;50 gr proaspata sau 2 linguri drojdia uscata.O zi frumoasa!

      Ștergere
  23. FFFFFFFooooooaaaarteeee bune cornuletele astea......am facut ieri, au iesit super....sa fi vazut ce deprimat eram cand s-au terminat pfoaii :)).....
    oricum multumesc din suflet pentru reteta.....demult cautam asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ma bucur ca v-a placut pufoasele !:).Sint tare bune si delicioase .Nu le-am mai facut tare demult:).Sa aveti pofta mare la ele!Un weekend Minunat!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !