Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

27 iunie 2013

Spinare de caprioara / Provocarea Dulce Romanie

 
 
Particip cu aceasta reteta delicioasa la Provocarea Dulce-Romanie gazduita luna aceasta iunie de Sim0na World  .Multumesc Simona pentru invitatie!
Tema :aluat(sarat,dulce,picant..).
Am preparat aceste fursecuri minunate pe care le recomand din toata inima.Incercati-le si nu o sa va para rau!Se topesc in gura..hmmm delish:)
Foarte delicioase si numai bune pentru micul dejun alturi de o cafea sau ceai.
Va doresc o saptamina minunata!
 
Podul de piatra s-a darimat.
A venit gura si le-a mincat.
Vom face altele foarte curind
Pentru ca ne-au placut! :))
reteta apartine unei prietene virtuale de pe Instagram.Multumesc Alina.
 
Spinare de caprioara :)

 
520 grame faina
200-250 grame unt
1 lingura smaintina
2 oua
1 pachet praf de copt/cca 1 lingurita
un praf de sare.
150 grame nuca(eu am pus pecan)
140 grame zahar cubic
 
Mod de preparare
 
 Amestecam untul cu faina,ouale si praful de copt.
(daca aluatul e prea moale,adaugam faina)
Aluatul nu trebuie sa fie usor de lucrat.Rezulta un aluat farimicios.
In aluat se mai poate pune coaje de lamaie,portocala..etc.
Intindem o foaie grosa cca 5 mm.
Il ungem cu un ou batut.
Zdrobim nuca si zaharul cubic bucatele maricele:)
Presaram zaharul si nuca peste foaia intinsa si unsa cu ou.
***
Se poate presa cu un sucitor pentru a le fixa in aluat.
Taiem bucatele cam de 10 cm/2 cm.
Se pun pe tavi de cozonac intoarse pentru forma asta curbata
(in cazul meu le-am pus pe niste tuburi grase)
Cuptorul trebuie sa fie incins cu circa 10 minute inainte.
Se coc la foc 180gr/15-20 minute
Pofta buna!



 


 



Enjoy!