15 ianuarie 2013

Palmier ! ❤


12 ianuarie 2013

Bejgli - Cozonac unguresc

 
Un cadou pentru prietena mea:)
 
Bejgli
( 2 cozonaci)
 
Aluatul:
 
380 g faina alba
120 g unt
75 g untura
50 g zahar
10 g drojdie proaspata
2 galbenuse ou
90 ml lapte
1 praf sare
coaja de lamaie/portocala
 
Umplutura:
 
300 g nuca macinata (sau mac macinat)
130 g zahar
1 lingura miere
100 ml lapte
coaja rasa de lămaie/portocala
 2 linguri cacao

Drojdia se freaca cu zaharul pina se lichefiaza.
Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat
si se framinta bine pana rezulta un aluat elastic, nelipicios.
Se taie in 2 bucati egale dupa care se invelesc in folie alimentara si se lasa la frigider cca 1/2 ora.
 
 Prepara umplutura.
 
Laptele se da in clocot impreuna cu zaharul cacao si mierea
Se toarna fierbinte peste nuca /macul(la mac nu se pune cacao)
 amestecat in prealabil cu,coaja de lamaie/portocala 
Se amesteca si o lasam sa se raceasca bine.
Aluatul se scoate din frigider si se intinde in foaie dreptunghiulara.
Pe fiecare foaie se pune cite 1/2 din umplutura.
Cozonacii se asează intr-o tava tapetata cu grasime si faina sau cu hirtie pentru copt.
Se impung cu furculita pe lungime,se ung cu un galbenus batut cu putin lapte
 si se lasa 10 minute sa se usuce galbenusul deasupra.
Se coc la 180 grade timp de 30-35 minute, pina se rumenesc bine.
 Se lasa sa se raceasca si se feliaza.


sursa
 

Salam de biscuiti

 
 
INGREDIENTELE  NECESARE 
*** 
1 kg biscuiti simpli
1 pachet de unt
4-5 lg cacao
10 lg zahar
400 ml lapte
esenta de rom/vanilie.
***
Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie.
Untul ,laptele,zaharul si cacao se pun pe foc pana se topeste zaharul si untul.
Lasam putin sa se racoreasca compozitia lichida.
Adaugam si esenta de rom sau vanilie.(eu am ales vanilie)+un pachet zahar vaniliat.
Se pun biscuitii intr-un vas mai mare,dupa care se toarna peste ei lichidul caldut.
Se amesteca bine.
Compozitia rezultata se imparte in doua parti egale.
Intindem pe masa folie alimentara,presaram nuca de cocos din belsug:)si punem jumatate din compozitie pe folie.
Modelam cu ajutorul foliei salamul si apoi il dam la frigider.
La fel procedam si cu cealalta parta de compozitie.
Foarte delicios!
 
enjoy!

8 ianuarie 2013

Menu de Craciun-Anul Nou 2012-2013

 Multumesc tuturora pentru mesajele transmise cu ocazia sarbatorilor de iarna!
Va trimitem tuturor cele mai bune urari pentru anul acesta,
si va dorim sa aveti parte de multa fericire,bunatate si liniste.
 Va sarutam cu multa dragoste
 
Acesta a fost menu de Craciun si Revelion:)
 
Menu de Sarbatori.
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy!