29 iunie 2012

Best LEMONADE Ever / Limonadă
















INGREDIENTELE

2 cani de zahar
2 cani de suc ​​proaspat de lamaie
1 cana de apa fierbinte
1 galon de apa rece(aproximatim 4 litri)
1 lamaie, felii
frunze de menta si spanac
gheata


Mod De Preparare

Intr-un gallon container, punem zaharul si apa fierbinte si amestecam pina se dizolva zaharul. Adaugam sucul de lamaie si apa rece in galon(aproximativ 4 litri) .
Amestecam bine si adaugam menta frunze de spanac si feliile de lamaie .
Punem limonada in pahare cu gheata si servim imediat:).
Stoarcem feli de lamaie deasupra si garnisim cu menta si frunze de spanac.

ENJOY!

24 iunie 2012

Mini Chocolate Cupcakes








 sursa mesaj:internet













Mini chocolate cupcakes...

Ingrediente

***
3/4 ceasca de cacao neindulcita
1 1/2 cesti faina
1 1/2 cani de zahar
1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita praf de copt
3/4 linguriţă de sare
2 oua mari
3/4 ceasca de apa calda
3/4 cana lapte batut
3 linguri de ulei de floare soarelui
1 lingurita extract de vanilie





Mod de preparare

***


  1. Preincalziti cuptorul la 350 F/180 de grade.Acoperim tava de mini muffins cu hartie pentru cupcakes.
  2. Amestecam intr-un castron mare:pudra de cacao, făină, zahăr,bicarbonatul, praful de copt, sare.
  3. Adauga ouale, apa calda, ulei, lapte bătut, şi vanilie şi se amestecă până la omogenizare, aproximativ 3 minute.
  4. Razuiti jos pereţii şi pe fundul vasului pentru a va asigura daca compozitia este bine amestecate.
  5. Adaugam compozitia in cupele de cupcake.Coacem aproximativ 20 de minute.Lasati sa se raceasca complet si decoratile dupa imaginatie.
  6. Le-am decorat cu frisca si jely de mure.




ENJOY!

19 iunie 2012

Caramelized Onion Dip / Dip de ceapa caramelizata




INGREDIENTELE NECESARE:

***
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 cepe mari galbene taiate pestisor
 3/4 ceasca smantina acra (light)
3/4 cana iaurt greceasc (light)
2 linguri crema brinza
1/2 lingurita sos worcestershire
3 lingurite praf de ceapa(natural)deshidratat
cca 1/2 lingurita sare kosher
1 catel de usturoi razalit

***
MOD DE PREPARARE
***
Intr-o  tigaie la foc mediu,prajim ceapa pestisor in ulei de masline impreuna cu putina sare.
 Se amesteca ocazional,cu o spatula de lemn sau de metal si se prajeste pana cand ceapa devine aurie, maro,si devine caramelizata(aproximativ 30 de min).
Retragem de pe foc si lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei.
In acelasi timp, amestecati impreuna smantana,iaurt,praf de ceapa,sare,sosul,usturoiul razalit,brinza si citeva seminte de ardei iute(ontional). Adaugam ceapa rece tocata marunt in dip-ul de smantina.
Lasam 2-3 ore la frigider sa se patrunda aromele.
Decoram cu ceapa verde,si servin alaturi de chipsuri naturale din legume.
   _________________




Enjoy!

14 iunie 2012

Coffee Ice Cream / Inghetata de cafea


Ador diminetile linistite si senine lînga o ceasca mare de caffeea :)
Imi place inghetatele,dar favorita mea e cea de caffeea.
De un an de zile poftesc inghetata concentrata de cafea pregatita in casa,si ieri i-a sosit timpul/vremea:).

Foarte buna si cremoasa!

Azi am in plan Pina Colada ice cream!..

recipe by davidlebovitz


Ingrediente

***
1 ,1/2 cani lapte integral
3/4 ceasca de zahar
1, 1/2 cani de cafea boabe intregi
un varf de cutit de sare
1 ,1/2 cana smantana
5 galbenusuri de ou de mari dimensiuni
1/4 lingurita extract de vanilie
1/4 lingurita cafea măcinată fin

Mod de preparare
***

Incalzim lapte, zahar, cafea boabe întregi, sare, şi 1/2 ceasca de smantana intr-o cratita medie pană cand acesta este destul de cald si face aburi dar nu da in fierbere.

Odata ce amestecul este cald, se acopera, se ia din caldura,si se lasa la temperatura camerei timp de 1 ora.
Se toarnă restul de 1 ceasca de smantana intr-un bol mediu de metal,tinut pe gheata
Strecutati-o intr-o sita foarte deasa.

Reincalzim amestecul de lapte si cafea, la foc mediu, pana cand din nou este calda şi face abur
(dar nu se fierbe!).
Într-un castron separat, batem galbenusul de ou împreuna.

Turnam încet laptele încalzit si amestecul de cafea in galbenusurile de ou, amestecand constant, astfel incit galbenusurile de ou sa fie temperate de laptele caldut.

Reincalzim compozitia cu galbenusurile de ou în cratita.

Se amesteca cca 10 minute foartre repede cu o spatula de silicon în mod constant la foc mediu,
pana cand amestecul se ingroasa si se aseaza straturi pe spatula.
Se strecoara crema prin sita si se amesteca bine.

Se combina cafeaua ness cu esenta de vanilie.
Se adauga peste crema de oua si se amesteca bine.
Raciti amestecul bine în frigider, apoi se congeleaza in cuti speciale:)