Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

30 martie 2012

Creamy Roasted Butternut Squash Soup/Supa crema de dovleac prajit


INGREDIENTELE
***
Dovleac Butternut Squash 2kg, decojit de seminte
¼ ceasca ulei de masline extravirgin
sare de mare ,piper proaspat
1 lingura de unt
1 ceasca ceapa taiata marunt,
3 morcovi ,2 bete telina
 2 catei de usturoi zdrobite
1 fir de cimbru proaspat
4 cupe supa de pui
_______________________________
MOD DE PREPARARE
***
Se incalzeste cuptorul la 450 grade F.
Intr-o tava pentru cuptor asezam folie de aluminiu sau hartie pergament
Asezam dovleacul taiat pe lungime si curatat de seminte,intr-un castron mare si se amesteca cu ulei de masline, sare si piper. Se da la cuptor pe programul roasted pentru 25 de minute, sau pana cand este usor caramelizat. Scoatem afara si lasam la racit.
Topitm untul intr-o oala mare la foc mediu si adaugam morcovi, ceapa, cimbru,telina bacatele ,sare şi piper. Gatim pentru aproximativ 10 minute. Adauga supa de pui si se mai fierbe timp de 15 minute.
Dupa ce sa terminat supa,aruncam dovleacul cubulete si-l lasam in oala cu supa citeva minute.

Macinam totul in blender sau la mixerul verdical pina o vom face crema.
Decorma cu smintina.
Servim alaturi de paine prajita cu brinza cheddar cheese.








Enjoy!

27 martie 2012

Ajut-o pe Gabriela sa vada!

O mana de ajutor pentru Gabriela...

Gabriela,este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport . Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti si voi pe blog un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns . Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat. dumitru_gabriela31@yahoo.com



26 martie 2012

CoCoNuT FiSh fillets and Mango salsa/Peste cu crusta de nuca de cocos si Mango salsa





INGREDIENTELE


4-6  file de peste(tilapia)
2-3  linguri nuca de cocos
2  linguri migdale feliate
1  lingura ulei de masline
1/2  lamaie(sucul si coaje)
putina coaje de portocale
1/2  lingurita pudra de usturoi
1/2  lingura faina alba
patrunjel uscat

Mod de preparare


Marinam pestele in sucul de la 1/2 lamaie,piper,sare,
 coaje de portocala si putina pudra de usturoi.Lasam la frigider circa 1/2 ora.
Amestecam nuca de cocos cu 1/2 lingura faina,pudra de usturoi,piper,
sare dupa gust,migdale si patrunjel uscat.

Tavalim pestele prin compozitia cu nuca de cocos.
Asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Stropim pestele cu ulei de masline
Introducem tava la cuptor pentru 15-20 minute la /180 gr/350 F.
Serviti alaturi de ce doriti:orez,legume,mazare verde...
Eu am servit alaturi de mazare verde:)my favorite.


POMEGRANATE-MANGO SALSA

2 lingurite suc proaspat de lamaie
1 caciulie de usturoi
3 linguri simburi de rodie
2-3 capsuni taiati cubulete
1 cup mango taiata cubulete
1/2 ardei iute sau sos iute(1 lingurita)
1 rosie medie
1/2 cup ceapa rosie
sare,piper.
cilantro(eu am folosit patrunjel)
Taiem fructele/legumele marunt,dupa care le amestecam cu celelalte ingrediente.
Se da la frigider pentru circa 1/2 ora,dupa care servim alaturi de ce doriti:
peste,orez,legume,..
















21 martie 2012

STEAK AU POIVRE



INGREDIENTELE
***
1/2 lingura de piper negru mare
2 cotlete de vita taiate de 1 inch grosime
1 lingura de unt sau margarina
30 ml ceasca coniac sau supa de carne de vita
30 ml supa de carne de vita
125 ml frisca lichida
lingurita de mustar Dijon-stil
***
 MOD DE PREPARARE
____
Folosim degetele pentru a apasa piperul pe ambele parti ale cotletului de vita.

Într-o tigaie mare adaugam untul si prajim carnea de vita in unt fierbinte la foc mediu
sau la gradul dorit de coacere,intoarcand o singura data pe ambele parti.
Pentru fripturi muschi, prajim maxim 12 la 15 minute la foc mediu (145 de grade F)
Eu l-am lasat mai mult ca nu-mi place mijlocul pink(roz:)
Transferam fripturile pe un platou de servire,si rezervam sosul din tigaie.
Pastrati cotletele la cald.
Trageti tigaie de pe arzator si lasati sa stea 1 minut.

*** 
 Adaugam brandy+supa carne de vita (sau numai supa de carne de vita)
peste sosul din tigaie,si se amesteca cu grija pina devine maroniu.
Tigaia nu se acopera in timpul preparari sosului
 Se adauga frisca si mustarul dijon,piper si putina sare.
Se aduce la fierbere la foc mediu timp de 5 la 6 minute
 pana cand amestecul se reduce la mai putin de 1/2 cana,amestecand ocazional.
Turnati sosul peste friptura si serviti cu ce doriti.
Am servit alaturi de mazare verde fiarta 3 minute in apa clocotita.

...

 Enjoy!

18 martie 2012

Cake Pops










Tea Party!!!

Am creat aceste mini cake pops pentru editia de Spring Tea Party luna Martie
gazduita de  Emily


Sunt foarte dragute,si sunt de asemenea,o modalitate foarte buna de a utiliza pana si resturile de tort.
 Acestea cake pop-uri sunt incredibile de delicioase si aspectoase.
Învelisul de ciocolata ofera un fel de snap:) cu interior umed si moale:).yammy.
Foarte dulci si bune pentru orice ocazie speciala .


LA STARBUCKS SE VINDE CU : 1.50 $ BUCATA(mititele rau :)
Avem nevoie de :


Cake red velvet si Cake de ciocolata in cazul meu...
(puteti alege orice cake si crema doriti//
poate fi de: cacao,capsuni, lamaie,portocale..etc)


Crema la alegere:

nuttela,frosting de ciocolata neagra
frosting cream chesse..etc
ciocolata pentru topit,ulei
bombonele colorate
bete(stick)

Se poate face si din salam de biscuiti,donut,resturi de blat...

Mai intai de toate coacem checurile.
L-am copt la microunde pentru circa 11 minute.


Lasăm să se raceasca,si-l rupem in firimituri fine
Se adauga crema de ciocolata sau frostingul,si se amesteca pina ce se orogenizeaza totul impreuna.
In cakeul de red velvet am adaugat coaje de portocala si frosting de cream chesse.
Din aceasta compozitie formam bile de marimea unei nuci:)
Folosim crema dar atit cit sa se poate modela bilele
(...nu mai mult ca riscati sa cada bilele de pe betisoare:)

In cakeul de ciocolata am adaugat nuca de cocos si frosting de ciocolata neagra
Asezam bilele pe o tava acoperita cu hartie pentru copt sau aluminiu.



Topim ciocolata cu putin ulei.
Am topit ciocolata la microunde,cate 15-20 de secunde,
amestecand dupa fiecare tura pana ce s-a topit complet.

Luam un betisor si punem varful acestuia in ciocolata topita
dupa care il infingi in mijlocul bilei,
astfel te vei asigura ca bila nu va cadea de pe betisor.
Repetam aceasta operatiune pana terminam cu toate bilele.


Le punem la frigider pentru circa 1 ora sau la congelator pentru 15-20 minute


Topin ciocolata la microunde.Eu am avut diferite culori de ciocolata.
.voi puteti adauga in ciocolata colorant pentru prajituri.

Sfat:
(thanks Oana)
Daca ciocolata se intareste foarte repede poti sa pastrezi bolul cu ciocolata intr-un alt bol cu apa fierbinte si astfel ciocolata se v-a mentine calduta mai mult timp ,insa ai mare grija sa nu intre apa in ciocolata :)..eu am patin la prima tura..lol



Acoperim fiecare cake pop/cake pe betisor cu ciocolata topita
Batem usor pe marginea bolului,si rotim incet ca sa cada excesul de ciocolata.
Decoram cu diferite bombonele,zahar colorat...etc
Infigim cake pop-ul intr-o placa de stayrofoam


Decoram dupa bunul plac!





Le lasam la uscat.10-20 minute.

Le-am impachetat pentru cadou.

Cu restul am facut un cosulet de primavara.
Sper sa va placa!
O primavara minunata si va invit sa vizitati blogul aici: Emily
O zi frumoasa!