Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

30 ianuarie 2012

Buttermilk Blueberry Muffins



Ingredients

***

2 cups (12 oz.)  blueberries(afine)

2 cups faina

1 cup zahar

2 1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita sare

2 oua,

1/2 cup lapte batut

1/3 cup ulei vegetal

1 plic zahar vaniliat


***
Mod de preparare:
***
 Incalzim cuptorul la 400 F/200 Grade
Spalam blueberry si lasam la uscam pe un servet de bucatarie.
Intr-un vas punem impreuna ingredientele uscate:faina,zahar,praful de copt, si sarea.
Intr-un alt vas batem impreuna ouale,lapte batut,uleiu si vanilia
Amestecam cu o lingura de lemn ambele ingrediente
Adaugam incet blueberry pina se incorporeaza in aluatul rezultat.


Aranjam hartiile intr-o tava de 12 cupcake/muffins si le ungem cu putin cu ulei.
 Adaugam cu lingura pentru inghetata din compozitia rezultate in fiecare hartie de muffins.

Coacem muffins pentru 10 minutes.
Intoarcem tava de muffins si continuam sa coacem la 350 F/180 grade pentru 8-12 minute sau pina vedeti ca deasupra sint galbene/aurii.(tesul cu scobitoarea).

Lasam la racit 15 minute/
In cazul meu le-am decorat cu frisca si bombonele pentru copilasi :)

enjoy!

24 ianuarie 2012

Placinta cu brinza BOREK

 Cu ceva timp in urma am zarit aceasta placinta delicioasa cu brinza
pe blogul lui Edith(multumesc),iar de Revelion am executat-o pentru un party.
Foarte buna si merita incercata!!
Si...mai am in vizor pe blogul lui Guvi(Andreea)
burekul cu carne(curind,fff curind):).Multumesc.
.

INGREDIENTELE NECESARE:

500 g foi yufka (5 foi mari rotunde)
500 g branza telemea(eu am avut feta si spaniola)
1 legatura de patrunjel(eu am pus ceapa verde)
5 oua,400 g iaurt,100 ml apa
boia dulce,piper, seminte de susan (optional)

PREPARAREA:

Ungem cu putin ulei o tava (30x20 cm) si asezam o foaie de placinta yufka.
Lasam marginile sa iasa din tava, ca in imagine .

Luam o alta foaie si o rupem bucati mari si le punem peste foaia intinsa in tava.


Radem branza pe razatoarea mare (sau o sfaramam cu furculita/mana..)
Eu am pus feta si brinza spaniola(ador aceasta brinza)
Taiem coadele de ceapa marunt si o punem peste branza,adugam piper.
Amestecam compozitia.

 Intr-un bol, batem ouale cu mixerul, adaugam iaurtul,
omogenizam si apoi punem treptat circa 100 ml apa rece


 Punem cu polonicul din amestecul de ou,iaurt,apa 3 polonice peste aluatul rupt in bucati,

 
Punem un strat de branza (1/2 din cantitate) , pe care il intindem in strat uniform

 
Apoi punem alta foaie rupta bucati (chiar o foaie si jumatate),
din nou 1/3 din amestecul de ou/iaurt si restul de branza.
Deasupra punem iar foaie rupta bucati.
Pastram o bucata in forma de dreptunghi cat dimensiunea tavi pentru a pune deasupra.
Dupa ce punem foaia rupta, strangem peste ea si capetele care ieseau din tava
si punem deasupra foaia dreptunghiulara .

Punem deasupra ultima parte din amestecul de ou/iaurt.
Am presarat deasupra boia dulce si putin cascaval.

Dam la cuptorul bine incins pt circa 40/45 de minute.
Se poate servi rece sau calda
Foarte buna.Multumesc Edith.



recipe by Edith

ENJOY!

19 ianuarie 2012

BBQ Chicken Pizza pe Grill



Ingrediente pentru blat de pizza
    500 g faina alba,
    250 ml apa calduta,
    1 plic drojdie uscata ,
    4 linguri ulei de masline,
    1/2 lingurita sare,
    1 lingurita zahar.
     
    ***
    Modul de preparare Prima si prima data incalzit apa.
    Peste apa calduta adaugam drojdia, zaharul si sarea, apoi se amesteca bine pana cand se dizolva  toate. Adaugam si cele 4 linguri cu ulei si amestecam bine compozitia. Incorporam treptat faina si vom framanta cu mainile sau la masina de paine(cazul meu)   
  Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la crescut intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul ( circa 40-50 minute).
Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in 2 bucati.
Tapetam blatul de lucru cu faina si intindem cu sucitoru  presarand din cand in cand faina.
Intindem aluatul de pizza pana cand ajunge la dimensiunea la care doriti
Este un aluat crocant si tocmai bun pentru bbq chicken pizza.

Ingredientele pentru topping pizza

***
 piept de pui, BBQ sauce
ceapa rosie sau alba
cascaval(shredded mozzarella cheese)
ciuperci, patrunjel
ardei rosu si crema de brinza

***
Condimentam pieptul de pui dupa care il prajim la grill sau la cuptor

 dupa ce sa racit bine il rupem in franjuri sau taiem bucatele marunte
 Adaugam o lingurita de ulei si sosul de bbq.
Amestecam si lasam citeva minute sa se patrunda.
 Intidem aluatul dupa care il asezam pe grill.
Ungem blatul de pizza cu sos de bbq
 punem peste: cascaval,piept de pui,ceapa rosie,ciuperci..(la alegere)

 Eu am presta 2 blaturi mari de pizza.
Pe jumatate de blat am intins bbq sauce
iar pe cealalta jumatate cream cheese philadelphia.
 Am dat-o la cuptoru cu ventilatie pentru circa 15 minute/350F




 siii.. Foarte buna si crocanta!
ENJOY!

12 ianuarie 2012

Salmon(somon)caramelizat cu fasole verde si mixed nuts



INGREDIENTELE NECESARE:

Salmon(1 bucata/persoana)
fasole verde(.. asparagus..)
mixden nuts(caju,pecan,alune,nuca,almond..ect)
1 lingurita rasa zahar brum
1 lingurita soia sos
1 lingurira vin de otet rosu
1 lingurita suc de portocala natural
2 caciuli de usturoi
4 linguri ulei de masline
sare,piper,coaje de lamie.

Mod de preparare
***

Fierbem fasolea verde in apa cu sare timp de 5-7 minute
dupa care o scurge de apa.

Maruntim mixul de alune in bucatele destul de mari

 Intr-o tigaie incalzim bine 2 linguri ulei de masline,prajim usturoiul maruntit timp de citeva secunde

dupa care adaugam mixul de alune si le prajim 1 minut.(..ps...nu mai mult)

 Adaugam pastaile bine scurse de apa si le calim inca un minut impreuna cu usturoiul si alunele

Prepararea salmonului
***
Condimentam salmonu cu sare piper putin ulei si coaja de lamie dupa care il vom pune la cuptor 400 f/200 grade in folie de aluminiu unsa cu putin ulei pentru circa 15 minute.

Intr-o tigaie incalzim  bine 2 linguri de ulei,zahar brum,vin de otet rosu,soia sos,sucul de portocala
Adaugam salmonu si-l caramelizam pe amandoua partile pina prinde o culoare caramel.

 Servim alaturi de pastai cu alune.


ENJOY!