Prajitura aceasta a avut un scop caritabil.
Banii obtinuti din vinzarea prajiturilor au fost donati pentru copii si oamenii saraci din Africa.
Evenimentele acestea de strangere de fonduri sunt o metoda excelenta pentru a obtine bani pentru cei nevoiasi,orfani,copii abandonati care asteapta cu nerabdare un coltisor de paine si imbracaminte.
Saptamina viitoare va fi iarasi stingere de fonduri pentru cadourile de craciun pentru copii abandonati .Ma bucur enorm caci pot face si eu parte!
GOD BLESS YOU!
Pentru blat:
9 oua
150 ml ulei
9 lg de zahar
3 lg de cacao
6 lg de faina
1 pachet praf de copt
Blatul de prajitura
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se mixeaza foarte putin.
Se adauga uleiul,putin cite putin si se mixeaza sa se omogenizeze complect.
Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.
Se rastoarna aluatul de cake in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la cuptorul preincalzit timp de cca 25 min.
Se lasa sa se raceasca in tava.
Se desprinde de hartie dupa cca 10 minute.
Crema de vanilie cu fructe
10 galbenusuri
350 g. zahar
2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
800 ml. lapte
40 gr gelatina granule
500 gr frisca lichida
3 mandarine
1 cutie compot de ananas
struguri dulci
capsuni
***
Mod de preparare:Se pune gelatina la inmuiat in apa rece,atata apa cat sa treaca peste ea.
Se bate cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc.Se toarna laptele caldut si se pune totul la bain-marie,amestecand continuu.
Cand compozitia se ingroasa si imbraca lingura cu crema se da deoparte cca 5 minute si se adauga gelatina inmuiata.
Se amesteca bine si se lasa la racit acoperita cu ceolofan.
Se bate frisca lichida cu vanilia sau esenta de vanilie si se incorporeaza in compozitiei de oua.
Se tine la frigider pana cand se pregateste forma,si fructele.Se tapeteaza cu folie transparenta tava in care sa copt blatul.
Se toarna jumatate din compozitia de crema,add fructele maruntite si iar crema.
La final se aseaza blatul de cacao si se preseaza usor.
Se da la rece pina in ziua urmatoare.Se rastoarna cu grija pe o alta tava (dimensiunea la fel)
***
Pentru glazura:
1 l Fanta de struguri (sau orice alt suc va place)
2 plicuri de budinca de vanilie
6 linguri de zahar
***
Glazura
Se prepara dupa indicatiile de pe plicul de budinca, numai ca in loc de lapte punem sucul.
Se amesteca pe foc pana se ingroasa.Cand este doar putin calduta,se adauga peste prajitura
Se lasa la rece pana se intareste glazura.
SE DECOREAZA CU FRUNZULITE COLORATE DE ZAHAR