INGREDIENTELE
***
Dovleac Butternut Squash 2kg, decojit de seminte
¼ ceasca ulei de masline extravirgin
sare de mare ,piper proaspat
1 lingura de unt
1 ceasca ceapa taiata marunt,
¼ ceasca ulei de masline extravirgin
sare de mare ,piper proaspat
1 lingura de unt
1 ceasca ceapa taiata marunt,
3 morcovi ,2 bete telina
2 catei de usturoi zdrobite
1 fir de cimbru proaspat
4 cupe supa de pui
2 catei de usturoi zdrobite
1 fir de cimbru proaspat
4 cupe supa de pui
_______________________________
MOD DE PREPARARE
***
Se incalzeste cuptorul la
450 grade F.
Intr-o tava pentru cuptor asezam folie de aluminiu sau hartie pergament
Asezam dovleacul taiat pe lungime si curatat de seminte,intr-un castron mare si se amesteca cu ulei de masline, sare si piper. Se da la cuptor pe programul roasted pentru 25 de minute, sau pana cand este usor caramelizat. Scoatem afara si lasam la racit.
Asezam dovleacul taiat pe lungime si curatat de seminte,intr-un castron mare si se amesteca cu ulei de masline, sare si piper. Se da la cuptor pe programul roasted pentru 25 de minute, sau pana cand este usor caramelizat. Scoatem afara si lasam la racit.
Topitm
untul intr-o oala mare la foc mediu si adaugam morcovi, ceapa, cimbru,telina bacatele ,sare şi
piper. Gatim
pentru aproximativ 10 minute. Adauga supa de pui si se mai fierbe timp de 15
minute.
Dupa ce sa terminat supa,aruncam dovleacul cubulete si-l lasam in oala cu supa citeva minute.
Macinam totul in blender sau la mixerul verdical pina o vom face crema.
Decorma cu smintina.
Servim alaturi de paine prajita cu brinza cheddar cheese.
Enjoy!