Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

27 iunie 2011

REPUBLICA DOMINICANA PUNTA CANA.plec in vacanta!

In sfarsit m-am decis anul acesta pentru
Republica Dominicana Punta Cana" hotel -Melia Caribe Tropical "

O sa ma intorc cu ganduri noi, cu poze noi si cu energie mai multa si mai stralucitoare cred :)
Va pup si va doresc o vara minunata si sa aveti grije de voi.
Ne revedem in August!
Pe curind...





26 iunie 2011

Mickey Cake(Tort Mickey)



 Pentru blat:

150 g ciocolata amaruie

200 g unt
 150 g zahar
 5 oua
 200 g faina
1 praf de copt
 3 linguri cacao
  esenta de vanilie

Untul moale se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic sau la microunde si galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar si un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o tava (20/20 cm...in cazul meu a fost un tort mickey:) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de cca 40-50 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. .


 Pentru crema:

300 g ciocolata amaruie
 250 g mascarpone
 125 ml frisca lichida
 2 linguri lichior de migdale

Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Se lasa la racit, apoi se pune mascarponele si se mixeaza pana la omogenizare.
La sfarsit se pune si lichiorul de migdale.
Se da la rece pana este gata blatul.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, se pune primul blat, crema de ciocolata si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se acopera totul cu folie si se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte



Glazura:(eu l-am acoperit cu frisca)

100 g ciocolata cu lapte, 100 ml frisca lichida
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Cand a ajuns in punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa la racit.

Se rastoarna tortul pe platou, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.


si...Happy birthday Victor!

recipe by Miha(dulciurifeldefel.blog)thanks.


Enjoy!

12 iunie 2011

Clatite cu caramel frisca si ciocolata


Ingrediente:

 100-120 g. faina
 2 oua, batute usor
300 ml. lapte obisnuit
1 lingurita unt, topit
-1 lingurita ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine cu telul sau mixerul astfel incat sa obtineti o compozitie neteda si fara cocoloase.
Adaugati treptat laptele ramas, untul topit si putina sare.
Bateti pana obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea minim 30 minute la rece.
Coaceti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros.
Asezati clatitele pe o farfurie si acoperiti-le cu un capac.


Le-am umplut cu frisca,caramel si ciocolata
ENJOY!

2 iunie 2011

Café Bombón


Lapte condensat
cafe espresso
Condensed milk poured carefully over espresso and served in a small glass.
The shot of espresso remains separated from the milk until stirred, as in a black and white.
 Cafe Bonbon is French for "candy coffee".