25 aprilie 2010

Clatite Banatene

recipe by Misha
***

Clatite simple
***

Ingrediente:
2 oua, 150 g faina, 300 ml lapte, 50 g unt topit, un virf cutit praf de copt,sare,
coaje portocala,vanilie

Faina,praful de copt,se pune într-un vas de marime potrivita .
Se face o adancitura cu lingura de lemn în faina, apoi se sparg ouale si se adauga putina sare.
Se adauga laptele, untul topit si se amestecand mereu,
pana cand s-a obtinut un amestec omogen.
Din acest amestec se prajesc pe amandoua partile 10—15 clatite.
Aceste clatite se pot întrebuinta la diferite preparate culinare, ca fel de intrare sau ca desert.

INGREDIENTELE:
***
250 gr branza dulce
6 oua
16 lg zahar
4 zahar vanilat
coaja de la o portocala
500 gr smantana
zahar pudra

Umplutura:

***
amestecam branza cu 5 lg zahar,2 vanilii,coaja rasa de la portocala si 3 galbenusuri
Sosul de vanilie:
smantana o amestecam cu 2 vanilii,5 lg zahar si 3 galbenusuri si punem pe foc mic
pana fierbe sosul de vanilie umplem clatitele si le aranjam intro tava ca pe niste sarmale
cand sosul a clocotit il luam de pe foc si il turnam peste clatite

punem tava in cuptor la foc mare pana batem spuma cele
6 albusuri si ultimele 6 lg de zahar.
Cand albusurile sunt spuma scoatem
tava si aranjam spuma in asa fel incat sa fie un strat egal peste tot
bagam inapoi in cuptorul incins la foc foarte mare si se tine pana bezeaua devine aurie
cand e gata se pudreaza cu zahar pudra si se rade coaja de portocala.
Le-am servit cu sirop de ciocolata fierbinte. ENJOY!

19 aprilie 2010

Prajitura "Valurile Dunarii"

recipe by Eataly(Lily)
Ingrediente:
***
250 gr unt moale
250 gr zahar
6 oua
350 gr faina
2 linuri cacao
un plic praf copt
-----------------
CREMA
***
1 plic praf budinca vanilie(sau 3 linguri de amidon , 3 de zahar, vanilie)
100 gr zahar pudra
300 ml lapte
100 gr unt

Visine din compot scurse bine si curatate de samburi.

***
Mixam untul cu zaharul
Adaugam un ou si mixam in continuare.
Nu-l adaugam pe al doilea pana cand nu l-am incorporat bine pe primul.
Continuam la fel cu restul de oua.

Adaugam si faina in ploaie amestecata cu praful de copt Impartim compozitia in doua parti egale.
In una adaugam cele 2 linguri de cacao
Cealalta parte o turnam in tava tapetata sau cu foaie de copt.
Deasupra turnam compozitia cu cacao, nivelam si deasupra presaram visinele.
Coacem la foc 180 grade/350 F pentru circa 25 minute
Intre timp, pregatim crema.
Am pregatit budinca, am racit-o usor, am adaugat untul si zaharul amestecand repede totul
Intindem in strat uniform crema, peste blatul racit si nivelam.Deasupra am ras ciocolata.

Enjoy!

13 aprilie 2010

TOSCA prajitura delicioasa cu mac

recipe by Dany B

Ingrediente :
***
8 oua,
200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
50g nuca de cocos+ 100g mac
4 linguri faina ,1 praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
***
CREMA
***
Un plic praf de budinca de vanilie
300g margarina sau unt
250g ciocolata
Biscuiti cu cacao 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
300ml lapte

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac
si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil,
timp de 15-20 min la temperatura medie in romania- in canada 400F.


Crema :
8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine.
Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie.
Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat
Deasupra cremei asezam biscuiti cu cacao unul langa altul-eu nu am avut si am folosit obisnuiti- acoperind toate suprafata blatului.Am stopit biscuiti cu putina cafea.
Peste biscuiti se toarna ciocolata topita, pe care eu am zgariat-o cu furculita pentru efect artistic
sectiunea:)


8 aprilie 2010

Bulete de brinza

INGREDIENTE:
500 gr cascaval mozzarella
250 gr cascaval cheddar cheese
250 gr feta cheese
4 oua mari
10 linguri faina
1 /2 lingurita praf de copt
....
MOD DE PREPARARE:

Se amesteca ingrendientele, se formeaza bile de marimea potrivita si
se prajeste in baie de ulei pana se rumenesc.
Se scot pe hartie absorbanta.Se consuma la aperitiv atit calde,cit si reci.



alaturi de ridichi si drob de miel.
Enjoy!

2 aprilie 2010

Sarbatori Fericite!Hristos a Inviat!

E ziua bucuriei azi si-a gindului curat, nu-i nici un suflet cu necaz, azi nu curg lacrimi pe obraz,caci toata lumea cinta azi: HRISTOS A INVIAT, E VIU CU ADEVARAT!
Va doresc tuturora Sarbatori Fericite!Hristos a inviat!

Va transmitem cele mai alese ganduri de sanatate,

liniste sufleteasca si impliniri!