"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist" AL. O. TEODOREANU
25 noiembrie 2010
22 noiembrie 2010
Paste cu sos bechamel
50 gr unt
50 gr faina
500 gr lapte
sare ,piper ,nucsoara (optional)
Topim la foc mic 50 gr unt,cand este complet topit dam la o parte cratita si adaugam toata faina amestecand rapid ca sa nu se faca cocoloase,il punem din nou pe foc mic si mai amestecam 3 minute dupa care adaugam treptat laptele, sarea, piperul si nucsoara,si amestecam pana devine crema fina,dupa care il luam de pe foc si il lasam cam 5 minute sa se raceasca.
Paste: 300 g , sau orice paste, eu am pus penne
Pastele le amestecam cu cascaval cheder,mozzarela si legumele fierte
20 noiembrie 2010
Seasoned Potato Wedges cu parmezan
5 cartofi( Russett Potatoes)
2 linguri ulei de masline { Extra Virgin}
3 linguri Parmesan Cheese
1/4 lingurita pudra de usturoi
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper
Paprika si pudra de ceapa .
***
MOD DE PREPARARE:
Spalam cartofi bine (nu-i curatatam de coaje)
Taiem cartofii in feli groase asa cum se vede in poza si asezam in tava cu coaja in jos.
Combinam restul de ingrediente intr-un bol(uleiul,paprica,usturoiul,sarea,piper,brinza parmezan)si cu o pensula ungem foarte bine fiecare felie de cartof
Coacem la 375 f pentru circa 1 ora.
Se poate servi ca snack,ori pentru cina de seara alaturi de un gratar de pui.