27 februarie 2010

PRAJITURA FRUCTE DE PADURE VALUL IUBIRII

Fie ca acest martisor virtual sa ne aduca linistea si fericirea de care avem nevoie toti,
si ca iubirea sa ne imbratiseze sufletul.
Va doresc o primavara frumoasa in rosu si alb si dragoste sincera,alaturi de o prajiturica spumata-n-rozolin-alb.
.

Ingrediente

***
BLAT:

6 galbenusuri,
200 gr unt,
8 linguri de zahar,
300 gr faina
1 lingurita praf de copt,
250 ml lapte,
coaja de lamaie,

fructe de padure congelate: 500 grame(afine,zmeura,mure)


Pastrati siropul scurs de fructe!
***

BEZEAUA:

6 albusuri
8 linguri zahar
putina zeama de lamaie

***

SPUMA DIN FRUCTE DE PADURE:

siropul lasat de fructe(aproximatimv 400 ml)
5 linguri zahar
10 grame gelatina
350 ml frisca
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu 8 linguri zahar

Se adauga untul moale la temperatura camerei .Se mixeaza bine sa rezulta ca o crema fina
Se adauga faina, praful de copt coaja de lamaie si laptele si se mixeaza toate.

Aluatul se intinde in tava pregatita cu hartia de copt, si se niveleaza usor

Deasupra se pun fructele stoarse bine,dar fara sa le apasati .
Se da la cuptor pentru circa 25 minute

Bezeaua

Intr-e timp se bat albusele spuma cu cele 8 linguri de zahar ramase.

Se adauga putina zeama de lamaie.Se scoate prajitura din cuptor dupa 25 de minute,se intinde bezeaua deasupra,si se da la cuptor maxim 12 minute la temperatura mijlocie.Se lasa la rece aproximativ 10 minute
Spuma de fructe:

Adaugam cele 10 grame gelatina in 100 ml apa rece sa se inmoaie.

Siropul care s-a scurs din fructele de padure se incalzeste pe foc mic fara sa fiarba cu 5 linguri pline de zahar.Se ia de pe foc si se dizolva gelatina inauntru.
Se amesteca in compozitie pina ce se raceste.
In siropul care ajunge sa se intareasca se inglobeaza frisca care a fost batuta cu 3 linguri zahar.Spuma putin lichida se da la rece pentru vreo 20 minute.

Adaugam aceasta spuma peste bezeaua din albusuri.Se decoreaza dupa imaginatie

Merita incercata ca e foarte buna si nu prea dulce

sectiunea

ENJOY!

25 februarie 2010

SALATA DE FASOLE IN CULORI CU PESTE AFUMAT

INGREDIENTELE:
***
3 cuti mari cu fasole boabe gata fiarta(alba,rosie si neagra)
2 rosii potrivite
2 catei de usturoi razalit
5 linguri ulei de masline
1 ceapa medie dulce
1/2 ardei rosu
1 legatura de ceapa verde
4 ridiche(obtional)
1 morcov(obtional)
betze de telina
150 grame salmon afumat
condimente:sare,piper,boia dulce,oregono..
2 lingurite suc de lamaie

Ceapa taiata marunt, usturoiul pisat,uleiul,sare,oregon,piper.
Se amesteca si pune in frigider la marinat pentru circa 20 minute.

Fasolea,morcovul crud feliat subtirel,rosiile taiate cubulete,
ardeiul rosu taiat marunt ,
ridichea si ceapa verde rondele.Se amesteca usor toate,
dupa care se adauga sosul de ulei cu ceapa si usturoi,si la sfirsit pestele afumat
Foarte delicioasa...:)

Se lasa la frigider circa 1 ora .

Serviti cu tortila chips(chipsuri din malai)

ENJOY!

24 februarie 2010

23 februarie 2010

SALATA DE OUA CU BRINZA SI CEAPA VERDE

INGREDIENTELE:
***
8 (10)oua fierte
100 grame brinza de vaca
2 linguri margarina(unt)
1 lingura zeama, de lamaie
1 catel de usturoi
3 linguri maioneza
1 lingura smintina acra
piper,sare,patrunjel
5 fire ceapa verde
Mod de preparare:
***
Se macina la mixer ouale fierte,se adauga brinza,margarina moale la temperatura camerei,zeama de lamaie,catel de usturoi razalit,maioneza,smintina si coadele de ceapa verde taiate rondele.Se amesteca bine,dupa care se condimenteaza cu :piper,patrunjel,sare...etc
Se serveste pe paine neagra.

ENJOY!

21 februarie 2010

SALATA DE VINETE FARA COACERE

(reteta by Doina)
Timp de preparare:35 minute
Ingrediente:
***
3-4 vinete tinere
1 ceapa
60 ml ulei
2 linguri ulei pentru calit
zeama de la 1/2 lamaie
(2 linguri otet)
sare
***
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare. Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute apoi se adauga aproximativ 100 ml lapte dulce si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet si se inmoaie bine.
In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender. Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie,
Pofta buna.

ENJOY!

19 februarie 2010

NEGREASA CU INIMA DE COCOS SI MIGDALE


recipe by LauraAdamache
***
Ingrediente:

240 gr unt
320 gr ciocolata amara
200 gr faina
320 gr zahar
1 praf copt
6 oua

***
Inima de cocos:
***
350 gr lapte condensat
80 gr fulgi cocos
80 gr migdale macinate fin
2 linguri zahar pudra (numai daca laptele condensat nu este dulce)
***
Topim ciocolata impreuna cu untul la foc f mic
Cand sunt complet topite, stingem focul, adaugam tot zaharul si amestecam
Lasam compozitia sa se raceasca putin. Cand este calduta adaugam cele 6 oua unul cate unul amestecand bine dupa fiecare
Dupa ce am incorporat ouale, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare
Inima de cocos si migdale:
Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos si migdalele care trebuie sa fie foarte fin macinate (ca o faina). Daca nu aveti migdale puteti pune numai nuca de cocos (160 g). Daca laptele dumneavoastra condensat nu este indulcit, adaugati 1-2 linguri de zahar pudra.

Asamblare prajitura:


Intr-o tava de 20X30 tapetata cu unt si faina, pnuem jumatate din compozitia de ciocolata peste care punem din loc in loc, cu ajutorul unei linguri, inima de cocos

Punem compozitia de ciocolata ramasa iar pe deasupra inima de cocos (tot din loc in loc, tot cu lingura). Amestecam cele doua compozitii cu ajutorul unei scobitori .


O dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45-50 minute. Oricum faceti proba cu scobitoarea si cand iese curat e gata prajitura

Creste foarte mult si miezul ramane umed



ENJOY!

16 februarie 2010

GUGELHUPF CU MARMELADA

recipe by Adriana

Ingrediente:
***
- 4 oua
- 350 gr faina
- o lingurita de praf de copt
- 50 ml ulei de seminte, nu de masline
- 100 gr zahar
- 300 gr de marmelada (a mea era de portocale)
Am pus in functiune K-A :
Am pus ouale cu zaharul am batut la viteza maxima pina cind au devenit spumoase, albe si si-au triplicat volumul

apoi am pus viteza minima si am varsat incet ca la maioneza uleiul, apoi cite o lingura de marmelada
Adaugam faina amestecata cu praful de copt,si punem o lingura pe rind.Am pus compozitia in forma de Gugelhupf de silicon(in cazul meu ..forma de trandafir :)


Am copt la 180°C circa 50 minute sau pina cind scobitoarea iese curata

SECTIUNEA
delicios si parfumat.
ENJOY!