22 noiembrie 2009

MUFFINS CU FRUCTE

ACESTE MUFFINS SINT RECOMANDATE SI PENTRU DIABET
---------------------
Ingredientele
---
2 cup faina
1 lingura praf de copt
1/2 cup zahar
1 ou
1,1/2 cup buttermilk(lapte acru)
4 linguri ulei de floarea soarelui.
fructe(zmeura,mere,pere ,afine,capsuni...etc.)ciocolata chips
Incalzim cuptorul la 400F/200 GR
Aranjam 12 cupe de hirtie intr-o tava de muffins .
Zaharul+praful de copt se mixeaza impreuna.
Mixam ouale,laptele batut si uleiul.


Adaugam faina mixata cu praful de copt si zahar.
Se mixeaza impreuna.
Adaugam fructele




Se da la cuptor pentru circa 20-25 minute.


muffins cu ciocolata



rezulatu:
muffins cu capsuni

muffins cu blueberry



muffins de cacao si ciocolata chips.

muffins cu mere
enjoy!

19 noiembrie 2009

BUDINCA cu FRUCTE LA PAHAR

INGREDIENTE
Biscuiti de ciocolata cu crema
Fructe asortate
Budinca a la creme(vanilie,banane..etc)
Frisca .
*******










17 noiembrie 2009

TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica.

INGREDIENTE:
1 kg ciuperci,
200 g ceapa,
150 ml ulei,
1-2 rosii(obtional)
30 g usturoi,
sare,piper,
1 foaie de dafin,
2 linguri bulion,
1 lingurita de faina.
*****
Mod de preparare
Ciupercile, curatate si spalate, se taie in bucati mici si se calesc cu o parte din ulei. Separat, in restul de ulei infierbantat, se prajeste ceapa, se adauga faina si impreuna se mai prajesc pana incep sa capete culoarea aurie. Se adauga 2 linguri bulionul de rosii, usturoiul tocat marunt, foaia de dafin, sare, piper.
Se stinge cu apa cat este necesar si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
Se adauga apoi ciupercile si impreuna se mai fierb 5-6 minute. In timpul fierberii se mai pot adauga rosii curatate de pielita si taiate in bucati.
Se poate servi calda sau rece alaturi de mamaliguta.

SERVIM CU MAMALIGA :)










10 noiembrie 2009

MANCARE DE:PIPOTE,INIMI SERVIT cu cartof natur

INGREDIENTE
2 linguri ulei vegetal
2 cepe potrivite
1/2 ardei(gogosar)rosu.
1 ardei verde
sare,piper,patrunjel verde.
800 gr pipote si inimi.
Pipotele,inimile se pun la fiert pentru circa 20 minute.Se scot afara,si se lasa intr-o strecuratoare.
Macinam la mixer ceapa,gogosari/ardei patrunjelu verde,dupa care le calim pentru citeva minute in cele doua linguri de ulei bine incins.

Adaugam pipotele/inimile ,si lasam citeva minute la foc tare,dupa care micsoram focul la mediu,si lasat totul sub capac circa 20 minute

Gata de servire.Am servit cu cartofi natur si bacon.

CORTOFI NATUR

Cartofi se spala foarte bine,si se taie in feli mai groase. Lasam 15 minute in apa rece,dupa care se pun la fiert pentru circa 15 minute.


Cind sint gata,se adauga o lingura ulei,si se presara patrunjel,sare piper si bacon prajit/uscat.


Servim :)




ENJOY!

8 noiembrie 2009