23 februarie 2009

LEAPSA CU A SASEA POZA

In ultimul timp pozez orice fel de flori,floricele,ghivece,buchetele,natura :).
..noroc ca am laptop nou,si nu-l incarc cu poze:).
Leapsa cu a sasea poza
Am primit o nouă provocare de la Lavinia,Irina si Otilia. Trebuie să alegem a şasea poză din cel mai nou dosar foto şi să o publicăm pe blog. Apoi să trimitem leapşa altor 6 bloguri,dar eu predau leapsa aceasta tuturor care o vor :).

16 februarie 2009

BLT CHICKEN SALAD(SALATA CU PIEPT DE PUI)

INGREDIENTELE
1 capatina de salate( punga de salata)
rosii,castraveti,real bacon(slanituta prajita bine pina devine usor uscata si foarte crocanta),brinza cheddar(merge si alt style de brinza),crutoane
HONEY MUSTARD DRESSING
1 lingura maioneza,2 lingurite dijon mustar,3 lingurite miere de albina,sare,piper,1 lingurita otet de orez(rice wine vinegar)
se poate inlocui si cu otet de mere, putina boia iute.
Din aceste ingrediente se prepara o pasta,si se serveste pe salata.
Salata o taiem dupa placul fiecaruia.Asezam rosiile,castraveti,baconul,brinza.
CRUTOANE PENTRU SALATA
Am uns cu ulei de masline o felie mare de paine,am adaugat putin praf de usturoi,sare si piper.Am prajit-o la toaster.
Se taie felia de paine bucatele marunte,si se aseaza pe salata.Deasupra se adauga pieptul de pui crocant taiat feli pe diagonala.
Se serveste cu honey dressing.
portia mea :)

va invit la o salata BLT.
ENJOY!

SNITEL CU PASTA DE HREAN IN FULGI DE PORUMB

INGREDIENTE
1 piept de pui
2 oua batute bine
faina alba
fulgi de porumb
sare,piper.
pasta de hrean
ulei pentru prajit
.....................
Pieptul de pui se taie feli nu prea subtiri,se bate cu ciocanul de snitele,se condimenteaza cu sare si piper.Se da deoparte pentru citeva minute.
Se ia fiecare snitel in parte si se unge usor pe fiecare parte cu pasta de hrean.Se da prin faina,ou,fulgi de porumb maruntit.
Se prajeste in ulei incins pe amandoua partile.
Se scurg pe un servetel de bucatarie
Daca doriti sa reduceti din calori,va sfatuiesc sa-l dati la cuptor pe o folie de aluminiu neunsa,pentru circa 25 minute la 180 grade/350 F.

eu l-am papa cu BLT SALAD.
ENJOY!

14 februarie 2009

CROFNE(GOGOSI)

recipe by lauralaurentiu.

Ingrediente:
500 de grame de faina
2 galbenusuri
1 cana de lapte caldut
1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata
60 de grame de unt
1 zahar vanilat
2 linguri de zahar
1 praf de sare,coaja de lamaie si (sau) portocala,
ulei pentru prajit
zahar praf

Faina se cerne. In cazul in care lucrati aluatul la masina de paine sau robot: Galbenusurile frecate cu sarea se dizolva in laptele cald (40 de grade), se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala, untul topit (dar nu fierbinte) si se pun in masina de paine.
Se adauga faina cernuta si drojdia si se pun in masina de framintat.
Daca framantati cu mana va recomand sa dizolvati drojdia cu zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina, galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de lapte, se pun aromele, se incepe framantatul adaugand maiaua si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot.
Aluatul gata lucrat se aseaza inr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer,
pana (cel putin) isi dubleaza volumul.
Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei - evitati infainarea planului de lucru, asta va duce la ingreunarea aluatului
si va face cresterea mai dificila.
Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita:crofnele astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.

se vor praji in ulei incins din belsug.
Se iau crofnele din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava.
Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut.
Aceasta "rasturnare" a crofnei in uleiul incins este esentiala pentru formarea golului din interior si a "gulerasului alb" care inconjoara fiecare crofna.

Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca,
nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece.
Daca vi se pare ca se "bronzeaza" crofnele prea rapid, reduceti focul.
Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta
Se pudreaza cu zahar praf



ENJOY!

12 februarie 2009

PIEPT DE PUI UMPLUT CU STUFFING

INGREDIENTE
2 bucati de piept de pui
100 grame carne tocata de pui.
stuffing(paine uscata si condimentata)
1 catel de usturoi,sare,piper.
boia dulce.
2 fire de telina.
putina apa minerala.
1 ceapa mica.
MARINATA
suc de lamaie,1 lingurita dijon mustar,rozmarin,sare rosie,piper,2 linguri ulei de masline.

Taiem 2 piepti de pui pe orizontala in forma de V asa cum se vede in poza.Lasam totul la marinat in suc de lamaie circa 30 minute.
Din stuffing,carne tocata de pui,sare piper,usturoi,2 fire de telina,ceapa taiata marunt si putina apa minerala,se framinta o pasta.Cu aceasta pasta umplem si indesam piepti de pui cam asa:
Deasupra presaram cu boia dulce,si bagam la cuptor pe o folie unsa bine cu ulei,pentru 40 minute.
Dupa 40 minute,umplutura devine crocanta,iar pieptul de pui fraged suculent si foarte delicios.
servit cu pure de cartofi si salata.

foarte bun. :)
o privire :)
ENJOY!

9 februarie 2009

BOURBON CHICKEN


Ingredients:
1 kg carne de pui(piept de pui)
ulei(pentru prajit)
amidon
SOSUL
1 bucata de usturoi razalit
¼ lingurita ginger
¾ lingurita crushed red pepper flakes(seminte de ardei iute)
¼ cup nectar de mere
1/3 cup (light brown) zahar de trestie
2 linguri ketchup
1 lingura apple cider (otet de mere)
½ cup apa
1/3 cup soy sauce

ESTE O MANCARE CHINEZEASCA,PE CARE O MANINCI CU MARE PLACERE :)
recipe by
http://blogchef.net/bourbon-chicken-recipe/
Taiem carnea in bucatele marisoare pe care o punem intr-o punga cu amidon.Scuturam bine punga sa se prinda amidonul de carne.Incalzim wokul si prajim carnea pina devine maro.Scoatem afara pe un servetel sau strecuratoare(in cazul meu)

In wok combinam toate ingredientele pentru sos,si-l fierbem 2-3 minute la foc domol.
Adaugam pieptul de pui in sos si lasam la foc mic circa 10-15 minute.
rezultatu.

intr-o oala cu apa clocotita arunca orezul lung si-l lasam acolo circa 5-10 minute.dupa care il strecuram bineIntr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si 1/2 lingurita curry.Dupa ce uleiu s-a infierbintat,adaugam orezul lung,si-l prajim 1 minut.
aici rezultatu.
portia mea :)
astazi am refacut-o din nou.yammy:)
ENJOY!

PUI LA CAPAC

ingredientele
un pui,sare,piper,sare rosie,margarina,usturoi,paprika.
Usturoiul se piseaza bine,se adauga margarina,
sarea,piperu,paprika ,si se face o pasta.
Cu aceasta pasta se unge puiul inlauntru pe dinafara si sub pielea pieptului.
Intai de toate,apa se pune intr-o cratita pe foc,pina cind incepe sa fiarba.
se acopera cu capacul oalei,se adauga deasupra puiul intreg condimentat,si se baga la cuptor 350 F/180 grade pentru circa 1:30 minute.
condimentat cu usturoi,margarina,sare rosie,piper,paprika.

se aseaza pe capac cu pieptul in sus. rezultat : grasimea scursa.L-am servit pe cartofi pure(foarte dulce).
......
ENJOY!